Αυτή είναι η πλατφόρμα των “Γιατρών του Κόσμου” για ενημέρωση των προσφύγων

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση οργανώσεων και δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα

Διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει ως στόχο βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τη δράση οργανώσεων και δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα δημιούργησαν οι «Γιατροί του Κόσμου».

Πρόκειται για την πλατφόρμα Safe Refugees, που προσφέρει πληροφορίες σε πέντε γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και φαρσί.

Μέσω της πλατφόρμας πρέπει ο χρήστης επιλέξει τη γλώσσα πλοήγησης και στη συνέχεια μεταφέρεται στο κεντρικό μενού, το οποίο είναι χωρισμένο σε δώδεκα κατηγορίες, ανάλογα με την προσφερόμενη υπηρεσία: Από διαμονή και σίτιση μέχρι νομική υποστήριξη, ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και απεξάρτηση. Σε κάθε κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι οργανώσεις που παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, κοινωνική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες. Στο μενού κάθε οργάνωσης ο χρήστης έχει την επιλογή να επικοινωνήσει μαζί της, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μέιλ, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της και να λάβει οδηγίες για το πώς θα φτάσει στα γραφεία της.

Το Safe Refugees είναι σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις συσκευές που έχουν ίντερνετ (κινητά τηλέφωνα, tablets, pc, laptops).

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ