Αρχιεπίσκοπος Σινά: Δεν έγινε καμμία επίθεση, ήταν ατύχημα

"Τέτοια λάθη κόβουν πολλές φορές την επισκεψιμότητα στο Μοναστήρι" είπε ο κος Δαμιανός

Διαψεύδει την πρόσφατη επίθεση σε φυλάκιο κοντά στην Αγία Αικατερίνη του Σινά από τον ISIS ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθούς κος Δαμιανός, κάνοντας λόγο για αναληθή δημοσιεύματα. 

Σε συνέντευξή του στο μεσημβρινό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας, ο Φθιωτός Αρχιεπίσκοπος απέδωσε το γεγονός σε ατύχημα "από αυτά που γίνονται συνεχώς σε στρατιωτικές μονάδες" και δεν το συνδέει με καμία τρομοκρατική ενέργεια.

"Στο φυλάκιο, κάποιος από τους στρατιώτες καθάριζε το όπλο του, από αμέλεια άφησε ανοιχτή την ασφάλεια, έπεσε και χτύπησε μερικές ανθρώπους" είπε ο Αρχιεπίσκοπος κος Δαμιανός. 

"Γίνεται μπέρδεμα γιατί τα επεισόδια με τους εξτρεμιστές γίνονται στο βόρειο Σινά ενώ εμείς, η Μονή Αγίας Αικατερίνης, είμαστε στο νότιο Σινά, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Όμως αυτά τα λάθη κόβουν πολλές φορές την επισκεψιμότητα στο Μοναστήρι" εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά. 

Όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση στην περιοχή από το Αιγυπτιακό κράτος και μεγάλη προστασία από τους ντόπιους Βεδουίνους, οι οποίοι αγαπούν το μοναστήρι και καθημερινά το χτενίζουν για να μην περάσει κάποιο εξτρεμιστικό στοιχείο.

Την μεγαλύτερη όμως προστασία την έχουν από τον Θεό, την Παναγία και την Αγία Αικατερίνη, όπως είπε χαρακτηριστικά.