Ποιοι ήταν οι 4 στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στην Ελασσόνα

Τα θύματα της στρατιωτικής τραγωδίας στην περιοχή Σαρανταπόρου

Στοιχεία για τα 4 στελέχη του Στρατού Ξηράς  που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και της συναδέλφου τους που επέζησε, αλλά νοσηλεύεται τραυματισμένη, δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, η στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ήδη προσπαθεί να ρίξει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι το ελικόπτερο να μπλέχτηκε με καλώδια της ΔΕΗ, ή να παρέσυρε τα καλώδια κατά την πτώση του από άλλη αιτία, όπως μηχανική βλάβη ή κακή ορατότητα.

Οι σοροί των τεσσάρων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν για νεκροψία-νεκροτομή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και τα πρώτα ευρήματα δείχνουν θάνατο από την πτώση.

Οι κηδείες των 4 στρατιωτικών του μοιραίου ελικοπτέρου θα γίνουν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, στη Λάρισα και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.  

Τα θύματα 

Ο υποστράτηγος (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Τζανιδάκης, είχε προαχθεί με τις φετινές κρίσεις και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Οπως αναφέρει το flashnews.gr, ο υποστράτηγος καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Η προηγούμενη θέση του, ως ταξιάρχου, ήταν διευθυντής του Ε κλάδου στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν τάξεως 1984. 

Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος,από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989. 

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, με καταγωγή από το Ανθηρό Αργιθέας. 

Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα. Είχε παντρευτεί πριν από μερικούς μήνες την σύζυγό του, η οποία εργάζεται στο Ντουμπάι.

Η αρχιλοχίας (Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης) είναι 26 ετών, κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο.

Οι κηδείες των 4 στρατιωτικών του μοιραίου ελικοπτέρου θα γίνουν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, στη Λάρισα και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.