Βγήκαν για σαφάρι για κρέατα και αυγά για το πασχαλινό τραπέζι

Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά για την προστασία των καταναλωτών

Το πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει και οι... αρμόδιοι βγήκαν για σαφάρι στην αγορά. Κλιμάκια σε όλη τη χώρα διενεργούν εντατικούς ελέγχους στην αγορά με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα ελληνοποιημένα αυγά και αμνοερίφια.

Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Στην Αθήνα, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, με έμφαση στα σημεία αιχμής αυτής της περιόδου, δηλαδή στις κεντρικές και δημοτικές αγορές, σε όλα τα τελωνεία, σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, σε καταστήματα πώλησης αυγών και τυροκομικών προϊόντων.

Στόχος των υπηρεσιών είναι η τόνωση της παρουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών κυρίως στο λιανικό εμπόριο, δηλαδή στις υπεραγορές, τα ζαχαροπλαστεία, τα αρτοποιεία, τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, την κεντρική λαχαναγορά, κλπ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη διάθεση και πώληση σαρακοστιανών και πασχαλινών ειδών, στην εμπορία και διακίνηση πτηνοτροφικών ειδών (αυγά), προϊόντων ζύμης (τσουρέκια) και πασχαλινών λαμπάδων. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και στους χώρους σφαγής αλλά και στους χώρους διακίνησης νωπών κρεάτων και οπωρολαχανικών.