Τόσκας: Είμαστε στα ίχνη της συνεργασίας των Πυρήνων με ποινικούς

Τι είπε για την αφαίρεση αστυνομικών φρουρών και την ανάλυση της εγκληματικότητας

Σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής ο Νίκος Τόσκας  διαβεβαίωσε για σύντομη εξιχνίαση της υπόθεσης με τα δέματα βόμβες των Πυρήνων της Φωτιάς και για γρήγορη παραπομπή στην Δικαιοσύνη των εμπλεκομένων - αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής πρόοδος στις έρευνες. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει συνεργασία των τρομοκρατών με ποινικούς και πώς συγκεκριμένα δεδομένα από την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ερευνηθεί από την αστυνομία.

Μιλώντας για τα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι "...η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει σημαία το άβατο των Εξαρχείων. Ξεχνάει όμως τι γινόταν επί εποχής δικής της. Λέει ανακρίβειες ότι μπορεί σε 24 ώρες να καθαρίσει τα Εξάρχεια. […] Το κάθε ζήτημα για να λυθεί θέλει σύστημα, θέλει οργάνωση. Σε αυτά τα ζητήματα, τα ζητήματα των Εξαρχείων με την εκκαθάριση των κυκλωμάτων ναρκωτικών… για πρώτη φορά γίνεται τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια. Προσπαθήσαμε, επειδή τα ναρκωτικά συνδέονται με μπαχαλάκηδες και συνδέονται με κάποια άλλα κυκλώματα παρανομίας, συλλάβαμε τους διακινητές ναρκωτικών. Αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια υπάρχει πολύ μικρή διακίνηση ναρκωτικών. Ίσως παρόμοια με αυτή που υπάρχει στους άλλους χώρους".

«Εμείς είμαστε αντίθετοι σε κινήσεις εντυπωσιασμού και είμαστε πολύ επίμονοι στο να γίνονται επιχειρήσεις με στόχο προκειμένου να διορθώνονται τα προβλήματα», τόνισε ακόμη.

Αναλύοντας την εν γένει εγκληματικότητα στη χώρα, σημείωσε ότι ενώ την περίοδο 2010 - 2014 το 70% της εγκληματικότητας αφορούσε την επονομαζόμενη βαριά εγκληματική δραστηριότητα (ένοπλες ληστείες κυρίως) τα τελευταία δύο χρόνια το 70% αφορά την μικρή εγκληματικότητα με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να κυριαρχούν. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε επίσης και σε μια δεύτερη φάση αφαίρεσης αστυνομικών φρουρών από πολιτικούς, δικαστικούς κι άλλα πρόσωπα, ύστερα από τους 380 που είχαν μετακινηθεί το προηγούμενο διάστημα. Ο Νίκος Τόσκας μίλησε και για πιέσεις που δέχεται «...από γραμματείς δικαστηρίων που ζητούν μέτρα φρούρησης αλλά και παλιούς πολιτικούς που ενώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο θέλουν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό φρουρών". "Δε θα δείξω καμία ανοχή σε όποια φαινόμενα διατήρησης της αστυνομικής φρουρά για λόγους αίγλης ή πρεστίζ", συμπλήρωσε ο υπουργός.