Έρχεται η «Γαλάτεια»: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το φαινόμενο φέρνει βροχές, καταιγίδες, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους αλλά ευνοεί και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης λόγω των νοτιάδων

Αλλάζει δραματικά από το βράδυ της Δευτέρας και για τρεις μέρες- ο καιρός στην χώρα, λόγω του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού, με την ονομασία «Γαλάτεια».

Το φαινόμενο φέρνει βροχές, καταιγίδες, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους αλλά ευνοεί και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης λόγω των νοτιάδων. Θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται από το Ιόνιο και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. 

Την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στην Κρήτη.

Την Τετάρτη οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, με φαινόμενα να είναι εντονότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. 

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να εξασθενεί από την Πέμπτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.