Την Τρίτη η κρίσιμη απόφαση για τον ΔΟΛ: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Στις 10 το πρωί θα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας εάν θα «παγώσει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του Οργανισμού

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης αναμένεται η πρώτη δικαστική απόφαση που αφορά την επόμενη μέρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των εργαζομένων του.

Στις 10 το πρωί θα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας στις πιστώτριες τράπεζες και τους εργαζομένους εάν θα «παγώσει» προσωρινά την εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ και εάν θα αποδεσμεύσει το λογαριασμό στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων ώστε να πληρωθούν οι απλήρωτοι, εδώ και 7 μήνες, εργαζόμενοι.

Η παρέμβαση των εργαζομένων του ΔΟΛ έγινε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας, του αιτήματος των 4 τραπεζών, οι οποίες ζητούν προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια αίτηση τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν, από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων. Στόχος, όπως είπαν, να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι με τα έντυπα σε λειτουργία για να μην μειωθεί η περιουσία του ΔΟΛ στην προετοιμασία της επόμενης ημέρας που ο Οργανισμός θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.