Κομοτηνή: Στον ανακριτή με ειδικό διερμηνέα ο 15χρονος

Ο ανήλικος κωφάλαλος Ρομά προέρχεται από διαλυμένη οικογένεια και στο παρελθόν είχε υπάρξει και ο ίδιος θύμα βιασμού

Στον ανακριτή οδηγείται την Παρασκευή ο 15χρονος Ρομά για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ,το βράδυ της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου. 

Για τον ανήλικο Ρομά ορίστηκε, αυτεπάγγελτα από την εισαγγελική αρχή, δικηγόρος υπεράσπισης ενώ αύριο, στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, θα υπάρξει και ειδικός διερμηνέας, καθώς ο φερόμενος ως δράστης είναι κωφάλαλος και ως εκ τούτου χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Η ητέρα του θύματος, η Καδριέ Αμέτ Ογλού, ζήτησε την ισόβια κάθειρξη του φερόμενου ως δράστη και προειδοποίησε ότι "αν βγει, εγώ θα πάρω το αίμα μου πίσω".

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
Ο κατηγορούμενος και φερόμενος ως δράστης ονομάζεται Ισμαήλ Φερίτ και είναι 15 ετών και 11 μηνών, σύμφωνα με το xronos.gr. Η κωφαλαλία του αλλά και το ανήλικο συνθέτουν ένα «ευνοϊκό» νομικό πλαίσιο. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει τα 15 έτη του είναι επιβαρυντικό, καθώς αν ήταν κάτω των 15 ετών θα μπορούσε να μην κριθεί φυλακιστέος.

Ο ίδιος ζει στον οικισμό Αράτου Ροδόπης και προέρχεται από «διαλυμένη» οικογένεια, ενώ το τελευταίο διάστημα τον φιλοξενούσε στο Αλάν Κογιού η παντρεμένη αδερφή του Μπινάρ, η οποία μαζί με την οικογένειά της πλέον έχουν εξαφανιστεί.

Ο ίδιος έχει υπάρξει το προηγούμενο διάστημα θύτης αλλά και θύμα σε δύο παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο.