Μήνυση για εγκληματική οργάνωση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα

"Εξαπατά τα μέλη και τους ζητά να υπογράφουν εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους"

Για «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη.
 
Με την μηνυτήρια αναφορά, η οποία κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο δημοσιογράφος ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.
 
Ο κ. Στεφανόπουλος ο οποίος είναι μόνιμος  κάτοικος ΗΠΑ υπογραμμίζει  πως δεν αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο Σώρρα υπογραμμίζοντας πως «το
 χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία» γεγονός που έχει  επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. «Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηνυτής συμπληρώνοντας πως... «Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων». 
 
Ο μηνυτής καταγράφει , όπως λέει, τις μεθόδους με τις οποίες αναπτύχθηκε και συγκροτήθηκε "η εγκληματική οργάνωση της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ". 
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «τα μέλη  στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον "όρκο του πολεμιστή" και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσια συνδρομή από 5 έως 50 ευρώ…» τονίζοντας πως η Οργάνωση  «εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ.».
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα μέλη υποχρεούνται  να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ «ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα». Όπως επισημαίνει ο κ. Στεφανόπουλος « με αυτό τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους…» (…) «Έτσι είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλωνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό».
Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για  πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σώρρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηνυτής ζητεί να εξεταστούν ως μάρτυρες ο Ελευθέριος Ρήνος, που επίσης είχε διεξάγει σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο καθηγητής Οικονομικών Θεόδωρος Καρυώτης και ο καθηγητής συστημικής δυναμικής Νικόλαος Γεωργαντζάς. 
 
 
Σε δηλώσεις του, ο μηνυτής ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και επιφυλάσσεται να προσκομίσει στο μέλλον περισσότερα στοιχεία. «Έχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως και να κληθούν μάρτυρες προς κατάθεση» τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.