Βασίλης Μουλόπουλος: Αναλαμβάνει ρόλο διασώστη στο ΔΟΛ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε

Κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) αναλαμβάνει ο επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης του “Βήματος” Βασίλης Μουλόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΟΛ, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε “να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΔΟΛ αναφέρεται:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Το Βήμα" (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Αντιδράσεις από ΝΔ και Ποτάμι

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».

Τι απαντά ο Β. Μουλόπουλος

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», δήλωσε ο Β. Μουλόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του οργανισμού.