Στην Θεσσαλονίκη η κηδεία του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε επιμνημόσυνη τελετή των βραζιλιάνικων αρχών στη μνήμη του εκλιπόντος Έλληνα πρέσβη

Επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, πραγματοποίσηαν σήμερα στο Ρίο, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, οι βραζιλιάνικες αρχές. Η σορός του άτυχου πρέσβη - που δολοφονήθηκε από την σύζυγο και τον εραστή της και βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο προάστιο Νόβα Ιγκουαζού του Ρίο- ετοιμάζεται να επαναπατριστεί.  

Στη Βραζιλία έχει μεταβεί ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Δημήτρης Ζεβελάκης ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον επαναπατρισμό της σορού του κ. Αμοιρίδη. Στο Ρίο βρίσκεται και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνήσει σε συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές τις σχετικές με την υπόθεση έρευνες. 

Αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, μερίμνη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφερθεί η σορός του άτυχου διπλωμάτη στην Ελλάδα και θα τελεστεί η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του.

Ο 59χρονος πρέσβης βρέθηκε νεκρός στις 30 Δεκεμβρίου και ενώ ήταν αγνοούμενος για πέντε ημέρες. Η σορός του βρέθηκε απανθρακωμένη, μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις του στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

Η σορός του 59χρονου διπλωμάτη ήταν απανθρακωμένη σε τέτοιο βαθμό που ήταν αδύνατον να ταυτοποιηθεί μέσω της οδοντοστοιχίας. Γι' αυτόν τον λόγο απεστάλη στη Βραζιλία δείγμα γενετικού υλικού από την 95χρονη μητέρα του διπλωμάτη, ώστε να καταστεί δυνατή -μέσω της μεθόδου του DNA- η ταυτοποίησή της.