Φόβοι για τον Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία – Πιθανότατα είναι νεκρός

Οι αρχές σε Ελλάδα και Βραζιλία περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης του πτώματος, προκειμένου να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Τραγική κατάληξη φαίνεται πως έχει η αναζήτηση του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το λευκό νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο  πρέσβης βρέθηκε εντελώς καμμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου  της πόλης του Ρίο, όπου είχε εξαφανιστεί ενώ έκανε εκεί διακοπές, και μέσα σε αυτό υπήρχε ένα πτώμα απανθρακωμένο.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί και οι αρχές σε Ελλάδα και Βραζιλία περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης του πτώματος, προκειμένου να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. 

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος 'Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.