Στην Υποδοχή Προσφύγων 160 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998

Στόχος η ενίσχυση της νευραλγικής υπηρεσίας που είναι υποστελεχωμένη

Στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής διορίζονται άμεσα 160 επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998 με στόχο την ενίσχυση της νευραλγικής υπηρεσίας που είναι υποστελεχωμένη.

Ειδικότερα, 20 θα τοποθετηθούν στην κεντρική υπηρεσία και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν στις περιφερειακές υπηρεσίες στα πέντε νησιά- κύριες πύλες εισόδου, αλλά και στον Έβρο. Οι ορκομωσίες ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Οι προσλήψεις αναμένεται να δώσουν "ανάσα" στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας, η οποία, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αναστάσιο Σαλτερή, λειτουργεί με το 10% των προβλεπόμενων οργανικών της θέσεων (70 μόνιμοι υπάλληλοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, την ώρα που οι οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 753). "Σε μεγάλο βαθμό η Υπηρεσία κυρίως βασιζόμενη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ροές. Όμως ως κράτος δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διαιώνηση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών πρώτης γραμμής", επισήμανε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας. "Για εμάς η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και θα λειτουργήσει κανονικά, γιατί απο αυτή εξαρτάται η επιτυχής διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος", συμπλήρωσε ο κ. Σαλτερής.

Εξάλλου, αυτές τις ημέρες οριστικοποιήθηκε ο διορισμός των νέων διοικητών των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και άμεσα αναμένεται και η κατάρτιση του κανονισμού λειτουργίας των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης. Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Μπαλάφας οι νομικοί και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών ετοιμάζουν τον οργανισμό του νέου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ εκκρεμεί και η εύρεση κτιρίου που θα στεγάσει το υπουργείο. Η σημερινή ημερίδα σηματοδότησε τη λήξη του προγράμματος "Διοικητική ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής", που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο, ύψους 408.103 ευρώ, περιλάμβανε το διορισμό με οκτάμηνες συμβάσεις 20 υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού.