Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου η Ομοσπονδία

Αναστέλλεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, στον ΣΚΑΙ: "Οι κοινωνικές τάξεις δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον μας. Αποφασίσαμε αναστολή της απεργίας και θα αποφασίσουμε αργότερα πώς θα κινηθούμε. Τα προβλήματα μας δεν λύθηκαν ούτως ή άλλως". 

Κουρουμπλής: Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική

"Πρυτάνευσε η λογική μετά από διάλογο αρκετών ημερών. Η κυβέρνηση ικανοποίησε πλήρως το αίτημα των απεργών από την πρώτη στιγμή", σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεφωνική του παρέμβαση την πρωινή εκπομπή του καναλιού του Φαλήρου. 

"Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα φορολόγησης", πρόσθεσε ο υπουργός

Επεισόδια το απόγευμα της Παρασκευής

Ένταση επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου κατέφθασαν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, ζητώντας να φορτωθούν οι νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και να προωθηθούν στις αγορές, αφού, όπως τονίζουν, η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας οδηγεί τα προϊόντα τους στις χωματερές και τους ιδίους στην καταστροφή.

Μετά την άφιξή τους, οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο BLUE HORIZON που βρισκόταν στο λιμάνι και εκτόξευσαν φωτοβολίδες, ενώ από το πλοίο οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι χωρίς να φορτώσει τις νταλίκες, ενώ φωτιά που άναψε σε εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, σβήστηκε αργότερα.