Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” πίσω από τις επιθέσεις στις πρεσβείες της Γαλλίας και του Μεξικού

Την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας πριν από λίγες μέρες, αλλά και για τους πυροβολισμούς κατά της πρσβείας του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο, αναλαμβάνει με προκήρυξή της που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”.

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που στο παρελθόν είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια, πριν τις Ευρωεκλογές του 2015.

Ωστόσο, αυτό που παρατηρεί κανείς στην εν λόγω ανακοίνωση είναι ότι η ημερομηνία που δίνεται για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία είναι η 9η Οκτωβρίου (αντί της 10ης Νοεμβρίου), χωρίς να είναι σαφές αν αυτό σημαίνει ότι η επίθεση ήταν σχεδιασμένη για άλλη μέρα, αλλά για κάποιο λόγο καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί.

Στην προκήρυξη, που φέρει τον τίτλο “Έμπρακτη τοποθέτηση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας για ένα νέο διεθνές επαναστατικό κίνημα”, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τη κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα. Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις πέντε παρά τέταρτο πμ πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή. Ταυτόχρονα, αυτές οι δυο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με τη πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αναιρώντας στη πράξη την ένοπλη κυριαρχία του ελληνικού κράτους εκφράζουν το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης και της καταστροφής των εξουσιαστικών θεσμών εδώ και τώρα”

“Απέναντι από τη γαλλική πρεσβεία την ώρα της επίθεσής μας ήταν παρκαρισμένη μια κλούβα των ΜΑΤ και ένα ασφαλίτικο. Ένας σκοπός της κλούβας στεκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο από το σημείο που σταματήσαμε για να ρίξουμε τη χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας. Δεν μπόρεσαν γιατί δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την αποφασιστικότητά μας. Με αυτή την ένοπλη παρέμβαση στέλνουμε ένα μήνυμα στους εκμεταλλευόμενους και τους αποκλεισμένους όλης της γης: Το κράτος είναι ένας γίγαντας με πύλινα πόδια. Οι στρατοί των αφεντικών είναι ανίσχυροι απέναντι στην ορμή των επαναστατημένων. Να απαντήσουμε στις απάνθρωπες πολεμικές πρακτικές των καθεστώτων με την ένοπλη αντίσταση και την επαναστατική οργάνωση . Το Μάρτη του '14 είπαμε: «Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης». Σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι να περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας ενεργητικά”.

“Με την επιθετική δράση μας ενάντια στο μεξικάνικο κράτος απευθυνόμαστε σ' εκείνους που αγωνίζονται κάπου μακριά ή εδώ δίπλα: Η κοινωνική επανάσταση δεν έχει σύνορα. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στη κρατική τρομοκρατία. Με το ένα χέρι παίρνουμε το ντουφέκι και με το άλλο χέρι δενόμαστε με τους καταπιεσμένους όλης της γης.Η ένοπλη παρέμβαση στο κτίριο της μεξικάνικης πρεσβείας στη πλατεία Κολωνακίου πραγματοποιήθηκε μια βδομάδα μετά την 20ή επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου από τα ΕΚΑΜ. Οι νεκροί του κοινωνικού πολέμου εμπνέουν τους αγώνες μας. Δεν συγχωρούμε τα εγκλήματα της εξουσίας”.

“Το πρώτο άρθρο του δικού μας κοινωνικού προγράμματος λέει: Ένοπλη ταξική αυτοοργάνωση. Το πρώτο άρθρο του δικού μας οικονομικού προγράμματος λέει: Θα καρφώσουμε στο σανίδι τους στυγνούς εκμεταλλευτές και τους ξετσίπωτους πολιτικάντηδες που εμφανίζονται σαν λαϊκοί σωτήρες”.