Νέα αναβολή στη δίκη Κορκονέα στο Εφετείο της Λαμίας

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς ελαφρυντικό για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε σήμερα στο Εφετείο της Λαμίας ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, προκειμένου να απολογηθεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο η δίκη διακόπηκε για τις 30 Νοεμβρίου. 

Ο Κορκονέας κρατείται στις φυλακές του Δομοκού ενώ ο δεύτερος των κατηγορουμένων, Βασίλης Σαραλιώτης, έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

"Ο πελάτης μου έχει πληρώσει πολύ ακριβά την πράξη για την οποία κατηγορείται" δηλώνει στο STAR Λαμίας ο δικηγόρος του Κορκονέα Αλέξης Κούγιας που πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει το δικαστήριο να απονείμει δικαιοσύνη.

Πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη.  

Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.