Διακοπή για την άλλη Πέμπτη λόγω επεισοδίων στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Τα αίματα άναψαν για μια ακόμη φορά

Τα αίματα άναψαν για μια ακόμη φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Σωτήρη Πουλικόγιαννη , προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής .

Αιτία που πυροδότησε την ένταση ήταν η ερώτηση προς τον μάρτυρα , από τον δικηγόρο του ΠΑΜΕ "εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος τους στο Πέραμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα" (σ.σ. εννοεί την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της ΧΑ που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία).
Αμέσως η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία και ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ ομάδας αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής.
"Φασίστες , κουφάλες έρχονται κρεμάλες" και "Φουντουλης Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη" φώναζαν οι μεν για να ακολουθήσουν οι δε με το σύνθημα "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" .
Ήταν τέτοια η ένταση που ο γραμματέας της έδρας επανήλθε στην δικαστική αίθουσα και ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών και οι αντιφασίστες από την είσοδο που μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα  οι κατηγορούμενοι. Η εκκένωση της δικαστικής αίθουσας έγινε   σταδιακά προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση.
Νωρίτερα , ο  Σωτήρης Πουλικόγιαννης απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής , αναφέρθηκε στον ρόλο του βουλευτή Λαγού στην επίθεση σε βάρος των αφισσοκολητών, επικαλούμενος τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο βουλευτής με μελή της ΧΑ πριν αλλά και μετά την επίθεση στο Πέραμα.