Δίκη Γιακουμάκη: Η Εισαγγελία ερευνά την ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Αλέξης Κούγιας εκτίμησε πως το θέμα, διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη

Με αιχμές μεταξύ της υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Γαλακτομικής Σχολής, και των ιδιωτικών ερευνητών συνεχίστηκε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Διευθυντή της Σχολής, Αλέξης Κούγιας, εκτίμησε πως το θέμα, διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, προκαλώντας την αντίδραση των ιδιωτικών ερευνητών.

Από την πλευρά του, ο  ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης του κ.Τσούκαλη, κ.Φώντας Βρόσγος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για αθλιότητες και συκοφαντίες. Αιχμές κατά του σκεπτικού του κ. Κούγια άφησε και ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι η Εισαγγελία διερευνά το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς έχουν ασκηθεί διώξεις οι οποίες αφορούν και στο αδίκημα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τρεις μάρτυρες: Δύο συσπουδαστές του άτυχου εικοσάχρονου, οι οποίοι ανέφεραν πως είχαν ακούσει πως η ομάδα των Κρητικών ασκούσε μπούλινγκ εναντίον του και συνεργαζόμενη, για τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής, επιχειρηματίας. Η μάρτυρας κατέθεσε πως πριν την εξαφάνιση του εικοσάχρονου, είχε κληθεί από τον πρώην διευθυντή και είχε ενημερωθεί ότι «υπάρχει πρόβλημα» με το Γιακουμάκη και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και να αναφέρουν περιστατικό σε βάρος του.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr οι δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες  βίαιων περιστατικών εις βάρος του, όμως είχαν ακούσει απο τους  σπουδαστές της Σχολής ,ότι  κάποιοι πείραζαν τον Βαγγέλη
Ο ένας  εκ των δύο συμφοιτητών  ανέφερε πως άκουσε ότι ένας απο την παρέα των "σκληρών" Κρητικών"χρησιμοποίησε τον πατέρα του ,ο οποίος ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης να πάρει τηλέφωνο για να μην τιμωρηθεί η παρέα των Κρητικών για ζημιές που είχαν προκαλέσει στη Σχολή,χωρίς όμως να  τις κατανομάσει .

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα.