Προφυλακίστηκε ο πρώην αστυνομικός για τη δολοφονία στην Πανόρμου

Επιμένει στην εκδοχή του ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 60χρονος πρώην αστυνομικός και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου.

«Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από το θύμα», φέρεται να ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, επιμένοντας στην εκδοχή του πως δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι ο 68χρονος του είχε στήσει καρτέρι και του επιτέθηκε με έναν αλουμινένιο σωλήνα και μια ξύλινη αυτοσχέδια ασπίδα βρίζοντας τον.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως πιάστηκαν στα χέρια και ότι το θύμα τον χτύπησε με τον σωλήνα που κρατούσε, με αποτέλεσμα το χέρι του, πάνω στη συμπλοκή, να αλλάξει φορά και να πυροβολήσει προς το θύμα. Πρόσθεσε δε πως την πρώτη φορά πυροβόλησε στον αέρα.

Η αφορμή για τον καυγά, όπως φέρεται να παραδέχτηκε ο κατηγορούμενος, ήταν οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί έξω από το γυμναστήριο του θύματος. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο συνήγορος του κατηγορούμενου Νικόλαος Στούμπας, ο οποίος τόνισε πως υπήρχαν προστριβές για τις κάμερες και ότι το θύμα είχε απειλήσει τον εντολέα του, καθώς είχε κάνει καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για το ζήτημα.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπογράμμισε πως από μαρτυρική κατάθεση προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος ήταν στο σπίτι του με όπλο, όπως συνήθιζε, για δικούς του λόγους.