Αγωνία για την πέμπτη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη διάσκεψη, που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες η τέταρτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στη σημερινή διάσκεψη ολοκληρώθηκε η εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου, και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δικαστές επι των κρίσιμων θεμάτων που έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές μπήκαν στον πυρήνα του θέματος που αφορά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμοδιότητα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αλλά και ο αριθμός των αδειών, που αποτελεί πρόβλεψη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάσκεψης που διεξήχθη σε κλίμα έντονης ανταλλαγής απόψεων.

Η επόμενη κρίσιμη διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και πιθανολογείται ότι θα κληθούν οι δικαστές να ψηφίσουν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου σχετικά με το μείζον θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε ο σχετικός νόμος πρέπει να αλλάξει δημιουργώντας νέα δεδομένα για την επόμενη μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του νόμου θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο.