Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι γίνονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο φαίνεται Τούρκος πιλότος πριν απογειωθεί για την προκαθορισμένη αποστολή του

Το πώς οι Τούρκοι πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών εισβάλλουν στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, εκτελώντας συγκεκριμένη αποστολή, αποκαλύπτει ένα βίντεο, διάρκειας περίπου ενός λεπτού, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το μεσημέρι της Πέμπτης και έκτοτε έχει αποσυρθεί.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Instagram @ivjackpilot, ο οποίος όμως τώρα εμφανίζεται να μην έχει καμία ανάρτηση.

Σε αυτό εμφανίζεται ένας Τούρκος πιλότος σε F-16 να τροχιοδρομεί ακολουθώντας δύο άλλα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου, έχοντας μπροστά του τον χάρτη που καθορίζει την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει μπαίνοντας στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου. Το βίντεο τελειώνει την ώρα που τα αεροσκάφη απογειώνονται για την αποστολή τους.

Αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι είναι πιθανό να πρόκειται για μία πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη γύρω από την Χίο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη κλιμακώθηκαν, καθώς συνολικά 28 φορές τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha: