Αύριο η νέα διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκαν νέες προσφυγές από τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Στην τρίτη κρίσιμη διάσκεψή της προχωρά αύριο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Την περασμένη Παρασκευή η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας ολοκληρώθηκε χωρίς οι 31 δικαστές να ψηφίσουν επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο τέθηκε στην πρώτη φάση της συζήτησης. Οι πληροφορίες θέλουν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης να  ετίθεντο διαρκώς νέα παράπλευρα νομικά ζητήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Στην περίπτωση, πάντως, που η ψηφοφορία ξεπεράσει τον σκόπελο των τριών σημείων, στη συνέχεια η Ολομέλεια θα μπει στην ουσία της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας.

Την ίδια ώρα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η  Κυπριακή εταιρεία  «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).  Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται τα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών. 

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  και ειδικότερα, κατά των  αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.