Απόψε στην Αθήνα η τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού για πρώτη φορά

Στον ναό της Αγίας Φιλοθέης, στον Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, όπου θα παραμείνει για επτά ημέρες

Την τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού υποδέχεται σήμερα με λαμπρότητα ο ναός Αγίας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, όπου θα παραμείνει για επτά ημέρες. Την τιμία κάρα θα μεταφέρει από την Μονή Αγίας Τριάδος Σάικας, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος. 

Είναι η πρώτη φορά που η τιμία κάρα του Αγίου Στυλιανού έρχεται στην Αθήνα και αξιοσημείωτο είναι ότι θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, μπροστά από την Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης, παρουσία των τοπικών αρχών, κληρικών της Αρχιεπισκοπής και πιστών από όλη την Αθήνα. 

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πιστούς να επισκεφθούν το ναό και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις. Άλλωστε, θα είναι ανοιχτός από πολύ νωρίς το πρωί, στις 6:30, έως τις 21:00.

Ο Άγιος Στυλιανός θεωρείται ο προστάτης των άρρωστων βρεφών και νηπίων, καθώς και των στείρων γυναικών. Μάλιστα, οι αγιογράφοι τον απεικονίζουν να κρατά πάντοτε ένα νήπιο στην αγκαλιά του υπό την προστασία του.

Εξάλλου, σήμερα 3 Οκτωβρίου τιμάται η επέτειος μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την τοπική εκκλησία να φιλοξενεί αυτό το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα εφέτος που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ανέγερσή της, της μετονομασίας του προαστίου σε Φιλοθέη και 40 χρόνια από την μετακομιδή τμήματος του λειψάνου της αγίας στο ναό.