Οριστικός υπερθεματιστής ο Ιβάν Σαββίδης – Πλήρωσε τη δόση

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία - Κατέβαλε τα 20,5 εκατ. ευρώ

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία. 

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο επιχειρηματίας κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ. 

Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει για να πάρει την άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ. 

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Στην επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ)».