Πρόστιμο 9,5 εκατ. ευρώ και αγωγή στον εμίρη του Κατάρ

Ο αλ Θάνι έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στα επενδυτικά του σχέδια και σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει το ενδιαφέρον του

Αγόρασε ένα νησί (Οξυά) για να το μετατρέψει σε art island, μεγάλες εκτάσεις στη Ζάκυνθο για τουριστική εκμετάλλευση και το ξενοδοχείο «Miramare» στην Κέρκυρα. Κι όμως, εδώ και τέσσερα χρόνια καμμία επένδυση δεν έχει προχωρήσει και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι του Κατάρ, βλέπει από τη μια τα σχέδιά του να παραμένουν στα χαρτιά λόγω της γραφειοκρατίας αλλά και αγωγών εναντίον του.

Η υπομονή του εμίρη φαίνεται πλέον να εξαντλείται ενώ , στα όρια της διπλωματικής εμπλοκής βρίσκονται και οι σχέσεις Ελλάδας - Κατάρ, με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα διαρκή γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια που ορθώνονται στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις του εμίρη. 

Πρόστιμο για την Οξυά 

Τον Αλ Θάνι φαίνεται να τον έχει ενοχλήσει σφόδρα το πρόστιμο των 9,5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της Οξυάς στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή. 
Στοχεύοντας να δημιουργήσει ένα νησί πολιτισμού και τέχνης (art island), ο εμίρης προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη ενέργεια την οποία, όπως αναφέρουν στην εφημερίδα στενοί συνεργάτες του, θεωρεί τουλάχιστον «επιθετική». 

Αγωγή από τη Μητρόπολη Ζακύνθου 

Εκτός από το πρόστιμο, εις βάρος της εταιρείας Pimana Α.Εμ συμφερόντων του Εμίρη κατατέθηκε μέχρι και αγωγή από τη Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων, η οποία διεκδικεί 3.000 στρέμματα από τη συνολική έκταση των 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε η εταιρεία κοντά στο Ναυάγιο, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον εμίρη, η όλη στρατηγική φανερώνει την προσπάθεια καθυστέρησης της επένδυσης και γι’ αυτό «ήδη ο εμίρης έχει δώσει εντολή απεμπλοκής».