Έντονα καιρικά φαινόμενα: Που έρχονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αναλυτικά η πρόγνωση

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι το βασικό γνώρισμα της πρόγνωσης του καιρού σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές αναμένεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Κεντρική και Δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τριήμερο από Παρασκευή έως και Κυριακή, τα πιο έντονα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, ωστόσο ο καιρός στα ηπειρωτικά θα διατηρηθεί άστατος με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες ιδιαίτερα στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 18 έως 28 στην Ήπειρο και την υπόλοιπη Μακεδονία, από 16 έως 33 βαθμούς στη Θράκη, από 16 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 28 στις Κυκλάδες και στις Σποράδες, από 17 έως 33 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και από 25 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 στο Κεντρικό Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι, στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα Δωδεκάνησα μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί έως θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 263βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος στα νότια. Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr