Τηλεοπτικές άδειες: Έμειναν μόνο 8 οι διεκδικητές

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε σήμερα η τελική πρόβα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Πλησιάζει η ώρα (7 αύριο το πρωί η προσέλευση και 9 η διαδικασία) για τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Οι διεκδικητές πάντως έμειναν μόνο 8, καθώς η εγγυητική του Φίλιππου Βρυώνη θεωρήθηκε εκτός προδιαγραφών, καθώς έχει διάρκεια 36 ημερών και όχι 365 - άρα δε δέσμευε τα χρήματα για όλο τον απαιτούμενο χρόνο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η τελική πρόβα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως έγινε γνωστό και τα εννέα επιχειρηματικά σχήματα κατέβαλαν τελικά την εγγυητική επιστολή ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως  η εγγυητική του επιχειρηματία Καλογρίτσα δόθηκε εκπρόθεσμα, κίνηση που όμως δε δημιούργησε τελικά πρόβλημα στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα - μετά από θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότερες από τις νέες εταιρείες που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες θα εκπροσωπηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τον «Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο» θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ την εταιρεία «ALTER EGO» θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Την εταιρεία «DIMERA» θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας την ομώνυμη εταιρεία του.