Ένταση στη μαραθώνια… πρόβα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 και μισή το βράδυ - από τις 11 το πρωί - στα γραφεία της ΓΓΕΕ, η ενημέρωση των εννέα εκπροσώπων των υποψήφιων

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 και μισή το βράδυ - από τις 11 το πρωί -  στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η μαραθώνια ενημέρωση - πρόβα των εννέα εκπροσώπων των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι νομικοί τους σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα της ΓΓΕΕ και υπέβαλαν ερωτήματα προς την αρμόδια Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

Τα αίματα άναψαν ενώ εξέφρασαν και ενστάσεις για τη διαδικασία - κυρίως για την πιστοποίηση του συστήματος του ηλεκτρονικοού διαγωνισμού, την διαφάνεια της διαδιακσίας αλλά και τη συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης και της παρουσίασης, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 38 ώρες! 

Διαβάστε αναλυτικά: Πώς θα γίνει η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες 

Εκ μέρους του κυβερνητικού σχεδιασμού, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και κατά την σημερινή μέρα, διεξάγονταν εργασίες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε μία κλειστή και καλά φυλασσόμενη ΓΓΕΕ.

Διαβάστε σχετικά: Μενού catering και ράντζα του στρατού στη δημοπρασία για τις άδειες

Αύριο, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.