Σάμος: Τούρκος στρατιωτικός, ύποπτος πραξικοπηματίας, στο νησί

Ο αξιωματικός, φέρεται να έφτασε το πρωί της Τετάρτης στην παραλία του Πυθαγορείου

Κόκκινος συναγερμός σήμανε σε Ελληνική Αστυνομία και ΕΥΠ, από αναφορές ότι ένας τούρκος αξιωματικός έφτασε στη Σάμο με φουσκωτή βάρκα.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ως ύποπτος για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, πριν από τουλάχιστον 40 ημέρες. 

Ο αξιωματικός, φέρεται να έφτασε το πρωί της Τετάρτης στην παραλία του Πυθαγορείου της Σάμου. Ο ίδιος δήλωσε στους Λιμενικούς πως ήταν στρατιωτικός, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν στρατιωτικά έγγραφα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος, που φέρεται να είναι μεταξύ 40 και 45 ετών σε ηλικία, διένυσε τη μικρή απόσταση ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη Σάμο είτε με φουσκωτή λέμβο είτε με τζετ-σκι και ήλθε σε επαφή με σκάφος του Λιμενικού ή λιμενικό υπάλληλο που βρισκόταν στην ακτή.

Οι Λιμενικές Αρχές στο νησί ενημέρωσαν άμεσα την ΕΥΠ και κλιμάκια της οποίας παρέλαβαν τον άντρα προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητά του και να διαπιστώσουν εάν θέλει να υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου.

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο διαψεύδουν την είδηση, κάνοντας λόγο για "επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας". 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη ανώτατη κυβερνητική πηγή, δεν υπήρξε κανένα τέτοιο περιστατικό στη Σάμο ή σε ελληνικό έδαφος.