Αίγινα: Τα σενάρια “κάλυψης” και οι 3 συνεπιβάτες στο μοιραίο ταχύπλοο

Μετά την θανατηφόρα σύγκρουση, ο 77χρονος έβγαλε τους δικούς του στην ακτή και άφησε αβοήθητα τα θύματα του τουριστικού πλοιαρίου

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας μιλώντας αποκλειστικά στο Βήμα για το «αδιανόητο» όπως το χαραχτήρησε δυστυχημα, όσο αφορά το θέμα των συνεπιβατών του 78χρονου για τους οποίους μέχρι σήμερα υπήρχε αοριστία, ανεφερε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο και Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη. 
Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
 
Ποιους θα μπορούσε να καλύπτει
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πολύωρη ανάκριση του δράστη ετέθη θέμα αν μέσα επέβαιναν και ζευγάρι στενών συγγενών του. Μάλιστα εξετάσθηκε και το σενάριο μήπως οδηγούσε κάποιος εγγονός του.
 
Ωστόσο, το σενάριο της "κάλυψης" συγγενών του καταρίφθηκε καθώς ο γαμπρός και η κόρη του έδειξαν εισιτήρια που αποδείκνυαν ότι ταξίδεψαν αεροπορικά από το Ηράκλειο Κρήτης, το απόγευμα μετά την τραγωδία. Επίσης , όπως δήλωσε ο κος Δρίτσας, «ο εγγονος του 78χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγει αφου είναι μικρής ηλικίας» - ο μεγαλύτερος είναι μόλις 10 χρόνων.
 
Εβγαλε τους φίλους του στην ακτή και άφησε αβοήθητα τα θύματα 

Οσον αφορά τον 77χρονο φαιρόμενο ως δράστη - σύμφωνα με τον υπουργό - αυτός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.

Συγκεκριμένα, μετά το ατύχημα κάλεσε έναν γνωστό του δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους τέσσερις επιβάτες του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας γυναίκας από την Ελβετία!
 
Μάλιστα ομολόγησε ότι δεν κάλεσε ποτέ για τη διάσωση των ανθρώπων, που είχε χτυπήσει.

Είπε επίσης ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε». 

Στην ερώτηση προς τον δράστη γιατί δεν κάλεσε εκείνος το λιμεναρχείο εκείνος απάντησε ότι ήταν «σε κατάσταση σοκ».  Όταν ρωτήθηκαν ο δύτης και ο ναύτης επιβεβαίωσαν το σενάριο του Θ. Λυκουρέζου.
 
Πάντως στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο συγκεκριμένος είχε παρόμοια συμπεριφορά και ως οδηγός αυτοκινήτου.
 
Παραιτήθηκε από υπερασπιση ο Λυκουρέζος
 
Σήμερα, με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου της τραγωδίας της Αίγινας. 
 
"Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο δικηγόρος.