Ψηφίζεται κατεπειγόντως η κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα

Αύριο Πέμπτη έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ανέγερση τζαμιού στον Ελαιώνα

Αύριο Πέμπτη, ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, στην περιοχή του Ελαιώνα. Οι διατάξεις, που στόχο έχουν να επισπεύσουν τη διαδικασία ανέγερσης τζαμιού, περιέχονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα αφορά και την κατασκευή του τεμένους αλλά και άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το τέμενος θα κατασκευαστεί επί της Ιεράς Οδού, κοντά στο σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα. Θα μπορεί να στεγάσει περίπου 400 άτομα. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ανέγερση του τεμένους θα κοστίσει 946.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε καθώς «δεν υπάρχουν κατοικίες και κυρίως επαγγελματικές χρήσεις, έτσι η όχληση των περιοίκων θα είναι ελάχιστη».

Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος, κάτι που πλήττει τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας. «Κατά την παρούσα συγκυρία στην οποία καταγράφεται έξαρση των φονταμενταλιστικών απόψεων και ενεργειών, η άμεση ολοκλήρωση του έργου καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ» αναφέρει η έκθεση.

Το θέμα θα συζητηθεί στις σχετικές επιτροπές της Βουλής και το βράδυ θα έλθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση.