Ναρκωτικό… μπαλόνι: Απαγορεύτηκε στη Βρετανία, “έσκασε” στην Ελλάδα

Χαμός στα μέρη που ξεσαλώνουν οι ναροί Βρετανοί όπως στα Μάλια της Κρήτης, την Ιο, τον Κάβο της Κέρκυρας και τον Λαγανά της Ζακύνθου

 

Χαμός γίνεται στα μέρη που παραδοσιακά κάνουν διακοπές και ξεσαλώνουν οι νεαροί Βρετανοί το καλοκαίρι, από το νέο "εισαγώμενη" μέθοδο χρήσης ναρκωτικών.

Στα Μάλια της Κρήτης, την Ιο, τον Κάβο της Κέρκυρας και τον Λαγανά της Ζακύνθου, κάνει θραύση το ναρκωτικό μπαλόνι, φουσκωμένο με το «αέριο του γέλιου» ή hippy crack, όπως είναι η διεθνής ονομασία του. 

Σύμφωνα με την Esspreso, το μπαλόνι κυκλοφορεί ελεύθερα στα νυχτερινά μαγαζιά και μπορεί ο καθένας να το προμηθευτεί πολύ εύκολα. Το κόστος του «αερίου του γέλιου» είναι 1,70 λίρες, ενώ με τέσσερις λίρες μπορεί κάποιος να απολαύσει μαζί και ένα ποτό! 

Η χρήση του ύπουλου και φτηνού ναρκωτικού (που πρόσφατα απαγορεύτηκε στη Βρετανία) γίνεται απλά με το μπαλόνι (!) και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το κάνουν ανάρπαστο στη νεολαία. Το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση που προκαλούν ολιγόλεπτη ευφορία. Ωστόσο, οι ειδικοί εκπέμπουν SOS, καθώς μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις ή και εμφράγματα!

Κανείς δεν γνωρίζει με την επιστημονική ονομασία υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου το «αέριο του γέλιου», που έχουν δοκιμάσει, μεταξύ άλλων, η Ντέμι Μουρ και πλήθος άλλων celebrities, ακόμη και ο πρίγκιπας Χάρι!

Ωστόσο, η χρήση του από νεαρούς πήρε τέτοια έκταση στη Βρετανία, ώστε απαγορεύτηκαν με νόμο η παρασκευή και η διάθεσή του.

Από τις 26 Μαΐου όσοι συλληφθούν στη Βρετανία να διαθέτουν ή να καταναλώνουν «αέριο του γέλιου» κινδυνεύουν με φυλάκιση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα επτά χρόνια. Γι' αυτό, ίσως, στις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου διακοπές τους οι Βρετανοί τού... δίνουν και καταλαβαίνει!