Βγαίνουν από το αρχείο δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον Βγενόπουλο

Mε παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία

Βγαίνουν από το αρχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δικογραφίες με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία και τις χειρίστηκαν οι εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κρίθηκε αναγκαία η επανεξέταση των συγκεκριμένων δικογραφιών, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία έφτασαν στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ των στοιχείων αυτών φέρονται να είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσιρώνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα, είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου.