Στο Ολυμπιακό Χωριό οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Η συνήγορός τους δήλωσε πως ενημερώθηκε για την αιφνίδια μεταφορά τους από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν σήμερα αιφνιδιαστικά και υπό άκρα μυστικότητα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και που μέχρι τώρα κρατούνταν στην Καβάλα.

Οι οκτώ στρατιωτικοί βρίσκονται σε χώρο κράτησης της ελληνικής αστυνομίας στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες - σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στην αστυνομική διεύθυνση - ενώ αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι θα μεταφερθούν είτε στη διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, είτε στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, υπήρχε και το το ενδεχόμενο να μην μεταφερθούν στην Αθήνα αλλά σε άλλη πόλη καθώς υπήρχε φόβος για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από αλληλέγγυους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγωγή γίνεται για να διεξαχθούν οι διαδικασίες για την αίτηση ασύλου, στις κεντρικές υπηρεσίες, που βρίσκονται στην Αθήνα. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής και οι συνήγοροί τους δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση. Λίγο πριν μεταβούν στην Καβάλα για να συνομιλήσουν με τους πελάτες τους ειδοποιήθηκαν πως εκείνοι βρίσκονται καθ΄ οδόν προς την Αθήνα.

Για «ύποπτη» κίνηση των αρχών έκανε λόγο στο euronews η δικηγόρος τους, Ίλια Μαρινάκη. «Προφανώς, ο στόχος είναι να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους», ανέφερε η δικηγόρος.

«Η μεταφορά δεν έγινε για λόγους ασφαλείας. Πρόκειται για δικαιολογίες. Επιχειρούν να μας κρατήσουν σε απόσταση από τους πελάτες μας», ανέφερε στο euronews η κα Μαρινάκη.

«Είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνονται οι συνήγοροι όταν ήδη έχουν καταθέσει επισήμως αιτήματα για χορήγηση ασύλου», συμπλήρωσε.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί 

Σύμφωνα με τις αρχές, η έκτακτη μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας. Οι αιτήσεις ασύλου τους θα εξεταστούν από τα κεντρικά γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας στην Αθήνα.