Μαμιδάκης: Οι τελευταίες στιγμές, το λευκό χαρτί και η δοκιμαστική βολή

Ήθελε να γράψει κάποια λόγια

Μία λευκή κόλλα χαρτιού είχε πάνω στο γραφείο του ο 84χρονος Κυριάκος Μαμιδάκης. Ενδεχομένως όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήθελε να γράψει κάποια λόγια στους δικούς του ανθρώπους για να τους εξηγήσει τους λόγους της πράξης του. Δεν το έκανε.

Πήρε το 32αρι περίστροφο που κατείχε νόμιμα. Προέβη σε μία «δοκιμαστική» βολή, πιθανότατα για να δει αν ήταν εύχρηστο το παλιό περίστροφο. Η βολίδα καρφώθηκε στον τοίχο του γραφείου του, στο σπίτι του στην οδό Αβέρωφ στο Διόνυσο.

Σηκώνει για δεύτερη φορά το περίστροφο το τοποθετεί στον κρόταφο του κεφαλιού του και πατά τη σκανδάλη με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Τον επιχειρηματία βρήκε ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό του αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού. Όταν και εκείνος αντίκρισε τον νεκρό πεθερό του, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έφθασαν στο σπίτι της επιχειρηματικής οικογένειας και λίγο αργότερα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι αστυνομικοί, βρήκαν τον 84χρονο στην καρέκλα του γραφείου του και δίπλα του το περίστροφο. Αρχικά δεν εντόπισαν κάποιο ιδιόχειρο σημείωμα, παρότι η λευκή κόλλα χαρτιού βρισκόταν μπροστά στον 84χρονο μαζί με το στυλό. Από τα πρώτα ευρήματα και την αυτοψία του ιατροδικαστή δεν προέκυπτε εγκληματική ενέργεια, και όλα συνέκλιναν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πήραν το παλιό περίστροφο,  προκειμένου να εξερευνηθεί για αποτυπώματα του αυτόχειρα, όπως και τις βολίδες. Παράλληλα με ειδική επεξεργασία πήραν δείγματα και από τα δύο χέρια του προκειμένου να διαπιστώσουν σε ποιό εντοπίζονται ίχνη πυρίτιδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος η πύλη εισόδο της βολίδας είναι στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του 84χρονου, και αναμενόταν να λάβουν καταθέσεις από οικείους τους για να επιβεβαιώσουν ότι ήταν αριστερόχειρας, κάτι όμως που αναμένεται να εξακριβωθεί και από τα ίχνη πυρίτιδας στο χέρι που κρατούσε το μοιραίο περίστροφο.