Πέθανε ο Αλέξης Καλογερόπουλος

Είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας

Πριν περίπου ένα μήνα, στις 2 Ιουνίου 2016 το μεσημέρι, είχε συμβεί ένα τραγικό εργατικό ατύχημα σε μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Ένας νέος άνδρας 28 ετών, ο Αλέξης Καλογερόπουλος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο  Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", σε κρίσιμη κατάσταση με κατάγματα στη θωρακική χώρα.

Κατόπιν διακομίστηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Η Βοήθεια» και μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάσταση του ήταν πολύ βαριά (χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί από τους γιατρούς το δεξί του χέρι ενώ είχε υποστεί και σοβαρή βλάβη στον δεξιό του πνεύμονα).

Δυστυχώς, γράφει το thebest.gr, παρά τις προσπάθειες των γιατρών όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας του, ο 28χρονος μόλις Αλέξης Καλογερόπουλος δεν τα κατάφερε και το απόγευμα της Παρασκευής 1η Ιουλίου 2016, κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίον.

Όπως είχε γραφτεί, από την έκρηξη που είχε γίνει στον τόπο της δουλειάς του, το 28χρονο παλικάρι, είχε υποστεί μεγάλη ανεπανόρθωτη βλάβη στο δεξί πνεύμονα ενώ έχασε και το δεξί του χέρι.

Όλο αυτό το διάστημα συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις της οικογένειας του, συγγενών, συναδέλφων και φίλων, να δοθεί αίμα για τον Αλέξη Καλογερόπουλο, στην προσπάθεια που κατέβαλλαν οι θεράποντες γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στο πλευρό της οικογένειας του Αλέξη Καλογερόπουλου που ήταν ένα νέο παιδί γεμάτο ζωή, κοινωνικό και με χιούμορ, είχε σταθεί από την επομένη κιόλας μέρα που έγινε γνωστό το σοβαρό εργατικό ατύχημα, η Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου. Μάλιστα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας είχε ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη αυτό το θλιβερό περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.