Επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα θα βρίσκεται αύριο το πρωί στην Τρίπολη

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, θα βρίσκεται αύριο το πρωί στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την χθεσινή κακοκαιρία, που έπληξε την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που περιόδευσε στην περιοχή της Τεγέας, έκανε λόγο για «βιβλική» καταστροφή και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στα χωράφια, τα δέντρα έχουν βγει έξω από το έδαφος» και τόνισε πως οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες στις καλλιέργειες.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε ότι αύριο, Δευτέρα, θα συσταθούν επιτροπές και θα ξεκινήσουν την καταγραφή οικοσκευών, επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές και κλιμάκιο τεχνικών θα ξεκινήσει έλεγχο και θα καταγράψει τις ζημιές που έχουν υποστεί γεφύρια, δρόμοι και άλλες δημόσιες υποδομές, στις πληγείσες περιοχές Τρίπολης, Μεγαλόπολης και των ορεινών χωριών της Βόρειας Κυνουρίας.