Ποιος ήταν ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος

Οι εφημερίδες με τους ιστορικούς τίτλους και η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των δημοσιογράφων-εκβιαστών

Ο εκδότης της εφημερίδα "Ακρόπολις" βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - και ο ίδιος ανασύρθηκε απανθρακωμένος.

Ελάχιστοι γνώριζαν πριν από το 2006 τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος έμελλε μέσα στα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε εκδότη μίας σειράς εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους.

Η αρχή έγινε με τη “Μεσημβρινή”, και ακολούθησαν αρκετές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων οι “24 Ώρες”, “Επικαιρότητα”, “Αθλητική Ημέρα” και “Ακρόπολις” - η τελευταία κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.

Οι εφημερίδες αυτές, αν και σπάνια πουλούσαν περισσότερα από χίλια φύλλα ημερησίως, εμφανίζονταν να λαμβάνουν σημαντικές κρατικές και τραπεζικές διαφημίσεις, δυσανάλογες προς τις πωλήσεις τους.

Πριν ασχοληθεί με τις εφημερίδες, ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε απασχοληθεί ως υπάλληλος στη ΔΕΗ, ενώ διετέλεσε και υποδιοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Επίσης, είχε ιδρύσει και τη δική του πολιτική κίνηση, ονόματι “Δεξιά”.

Το όνομα του 42χρονου Π. Μαυρίκου μπήκε στα πρωτοσέλιδα (όχι μόνο των δικών του εφημερίδων) τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ενεπλάκη στο σκάνδαλο των δημοσιογράφων-εκβιαστών και συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα, αν και ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.