Σοκάρει η περιγραφή πεντάχρονου για τη σεξουαλική επίθεση αρχιμανδρίτη

Μήνυση του πατέρα

Σοκάρει η καταγγελία πατέρα, ο οποίος κατηγορεί αρχιμανδρίτη καθώς και έναν ακόμα άνδρα ότι το καλοκαίρι του 2014 παρενόχλησαν σεξουαλικά τον 5χρονο γιο του, παρουσία της μητέρας του.

Σε κατάθεση που έδωσε το ανήλικο αγόρι σε πταισματοδίκη Αθηνών  περιγράφει όσα υποστηρίζει ο πατέρας του ότι έζησε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου του 2014. Σύμφωνα με την κατάθεση ο πεντάχρονος έφτασε αργά το βράδυ στο μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μιάμισης ώρας από το σπίτι της οικογένειας. "Πήγαμε με την... (κοριτσάκι του ζευγαριού), σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια, η... έπαιζε με την κούκλα, εγώ με το τρενάκι. Την... την πήρε ο μπαμπάς της κι εγώ έμεινα μόνος μου. Μετά ήρθε ο γέροντας και μου έπιανε τον ποπό και το πουλάκι και μου έβαζε το δάχτυλο του στον ποπό μου και μου έβγαζε τη γλώσσα έξω και εγώ φώναζα "βοήθεια, βοήθεια"", όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Espresso.

Η περιγραφή του μικρού συνεχίζεται με πρωταγωνιστή τον άνδρα του ζευγαριού, με το οποίο είχε πάει στο μοναστήρι, ενώ εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στη μητέρα του: "ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι με κοπάνησε στο κεφάλι και με πήγε στο αμάξι του και με κλείδωσε. Φοβόμουν πάρα πολύ και φώναζα: "μπαμπά βοήθεια"(...), όχι τη μαμά, γιατί είναι πολύ κακιά. Δεν βοηθάει τα παιδάκια μόνο τα χτυπάει. Ήρθε ο ψηλός με του μουστάκι πάλι και μετά που έβαλε το χέρι του στο κεφάλι μου και το κατέβασε και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του έξω και προσπαθούσε να βάλει το δικό του πουλάκι στο στομα μου και εγώ φώναζα "βοήθεια μπαμπά!", πολύ δυαντά(...). Επειδή ο ψηλός με το μουστάκι άφησε την πόρτα του συνοδηγού ανοιχτή, εγώ άνοιξα περισσότερο την πόρτα και γλίστρησα έξω και κρύφτηκα κάτω από το αμάξι", περιγράφει ο μικρός τις στιγμές που έζησε.