Στο αυτόφωρο οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Αύριο, Τετάρτη,  αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι γονείς της μικρής που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη σε περιοχή του Χαϊδαρίου.

Οι γονείς της 4χρονης Μαρίας οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

Όμως, το κοριτσάκι φαίνεται ότι δεν έκανε καμία αναφορά σε πρόσωπο ή αυτοκίνητο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα απαγωγής, ούτε στους αστυνομικούς και στον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., ούτε στους παιδοψυχολόγους του ΠΑΙΔΩΝ, στο οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα το βράδυ. 

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε το κοριτσάκι ακόμα ερευνώνται, όμως αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ή άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις εμφανείς συνέπειες της ταλαιπωρίας και γρατσουνιές από την περιπέτειά της.