Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως!

Μετά την άφιξη της αποστολής, θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε όλη τη χώρα

Με αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε το απόγευμα στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας το Άγιο Φως που άναψε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Ο αρχιεπίσκοπος Θεόφιλος των Ιεροσολύμων μεταλαμπάδευσε και φέτος το φως από το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στους χιλιάδες πιστούς από όλο τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από τον ναό, ενώ πλέον έχει αρχίσει η διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός σε όλα τα σημεία της Ορθοδοξίας.

Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Διαβάστε σχετικά: Σε 17 πόλεις το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-  και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα - η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ, ώστε στις 12 το βράδυ να ψαλλεί το Χριστός Ανέστη σε όλες τις εκκλησίες της χώρας. 

 Φωτογραφεία αρχείου