Πέθανε ο εισαγγελέας της 17 Νοέμβρη

Ο Χρήστος Λάμπρου έφυγε την Μεγάλη Παρασκευή, σε ηλικία 80 ετών

Πέθανε την Μ. Παρασκευή, σε ηλικία 80 ετών, ο Εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου που το όνομά του συνδυάστηκε με την δίκη της 17ης Νοέμβρη.

Η κηδεία του έγινε το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στην γενέτειρά του, την Σπερχειάδα.

Ο Σπύρος Λάμπρου μετείχε στη δίκη Γρηγοράκου, καθώς και στη δίκη του μέλους των ΕΚΑΜ Δ.Τζαβέλα για τη δολοφονία του αστυφύλακα Μαρκάκη στο ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου.

Η αγόρευση του  εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου  την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2003 10:25

Δριμύ «κατηγορώ» κατά των φερομένων ως μελών της «17 Νοέμβρη», οι οποίοι δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων, εξαπέλυσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου, αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό, που προέκυψε στη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας, τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», τρομοκρατώντας έναν ολόκληρο λαό. «Οι κατηγορούμενοι με ένοπλα χτυπήματα αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές, σκόρπισαν το θάνατο σε ανυποψίαστους πολίτες, δημιούργησαν χήρες και ορφανά, έφεραν πόνο, αίμα και θλίψη σε πολυάριθμες οικογένειες. Αυτά είναι τα κατορθώματα και οι ηρωισμοί της εταιρίας των κατηγορουμένων».

3

Ο εισαγγελέας, διευκρίνισε πως στη δίκη αυτή δικάζονται εγκλήματα και εγκληματίες και όχι ιδεολογίες, ενώ χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους ψευδοεπαναστάτες, φονιάδες, ληστές, κλέφτες και δειλούς. Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο είπε ότι είναι ένα πρόσωπο πολύ σκοτεινό, που ήρθε στην Ελλάδα για να εμποδίσει τη Δημοκρατία, να πλήξει τους θεσμούς και να ανατρέψει το πολίτευμα. «Αρχισε να κινείται στο σκοτάδι. Παρακινεί νέους ανθρώπους, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί, για να συμμετέχουν στη βία και την τρομοκρατία.

Ο ίδιος ήταν αποτυχημένος επαγγελματικά, φυγόπονος και άνεργος». Ο κ. Λάμπρου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι κατηγορούμενοι με τις ενέργειές τους στρέφονταν εναντίον της τρομοκρατίας, την οποία δεν ήθελαν αλλά ευχαρίστως απολάμβαναν των πλεονεκτημάτων που τους παρείχε.

 

Πηγή: fonografos.net