BINTEO: Ανατριχιαστικές κατάρες Αμβρόσιου για Φίλη και άθεους

"Παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη - Το κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι"

Άφωνοι έμειναν οι πιστοί την Μεγάλη Παρασκευή, όταν άκουσαν τον  Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο να εκτοξεύει το κήρυγμά του κατάρες κατά του υπουργού Παιδείας και της Ένωσης Αθέων που είχε διοργανώσει κρεατοφαγία, στην πλατεία Αγίας Λαύρας κατά τη συνάντηση των επιταφίων του κέντρου του Αιγίου. 

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν. Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το filodimos.gr.

Σε μια προσπάθεια να απαλύνει το βαρύ κλίμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος πήρε το λόγο και ευχήθηκε Καλό Πάσχα. "Μπορεί να έχουν γίνει λάθη και τούτες τις Άγιες Μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι, με ειρήνη και ομόνοια. Αυτό είναι για μένα το μήνυμα της Αναστάσεως" ανέφερε μεταξύ άλλων.