Καιρός: Σύννεφιά και βροχές τις ημέρες του Πάσχα

Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο καθώς θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ είναι αρκετά πιθανό να βρέξει. 

Αναλυτικά:

Μεγάλο Σάββατο 30-04-2016

καιρός: στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις Ξ με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή του Πάσχα 01-05-2016

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νοτιά.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις Ξ με 5, οι οποίοι στα νοτιά βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα 02-05-2016
 
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές.

άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί Ξ με 5 οι οποίοι βαθμιαία στα νοτιά θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: σε πτώση.

Τρίτη 03-05-2016

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο. βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.

άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί Ξ με 5 και στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τέταρτη 04-05-2016

Καιρός: στην ανατολική χωρά πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί Ξ με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.