Αντιεξουσιαστές σημάδεψαν με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών του μετρό

Άγνωστοι σημάδεψαν με σπρέι τα σπίτια ελεγκτών της ΣΤΑΣΥ - Μέχρι τώρα «θύματα» είναι τρεις γυναίκες

Αντιεξουσιαστές με σπρέι σημάδεψαν τους τοίχους σπιτιών ελεγκτών της ΣΤΑ.ΣΥ., τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα που δημοσιοποίησαν, τα οποία είχαν αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Στόχος, τρεις γυναίκες ελέγκτριες εισιτηρίων

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον τρόμο στις τάξεις των ελεγκτών που ζητούν από την αστυνομία την προστασία τους και ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον των ίδιων και μελών των οικογενειών τους στο μέλλον.

«............. ............ (όνομα γυναίκας ελεγκτού) ρουφιάνα ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από την γειτονιά» έγραψαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με μαύρο σπρέι, στους πλαϊνούς τοίχους πολυκατοικίας, που μένει 43χρονη υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ, στου Ζωγράφου.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2016, με την υπάλληλο να ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές. Ήταν η τρίτη περίπτωση ανάλογης επίθεσης με στόχο υπαλλήλους της ΣΤΑ.ΣΥ..

Οι προηγούμενες δύο είχαν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου, στα σπίτια δύο άλλων γυναικών υπαλλήλων.

Τα ονόματα και των τριών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τα στοιχεία 119 ελεγκτών που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org. στις 19 Μαρτίου 2016.

Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.