Την Πέμπτη η κηδεία του Γεράσιμου Αρσένη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής - ΙΝΕΡΠΟΣΤ Γεράσιμος Αρσένης, πρώην υπουργός, βουλευτής και εξέχον στέλεχος διεθνών οργανισμών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Σκουφά 43, Αθήνα) την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 16:00.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ο κ. Φίλης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του, χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «προσωπικότητα του δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου, με συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα και με έντονη διεθνή δράση και αναγνώριση», «βαθύ γνώστη των οικονομικών της ανάπτυξης», αλλά και «διανοούμενο-πολιτικό που άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της εκπαίδευσης, ως υπουργός Παιδείας».

Ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν «ένας βαθύς γνώστης των οικονομικών της ανάπτυξης, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σημαδεύοντας με τη δράση του μία ολόκληρη περίοδο, τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Ένας διανοούμενος-πολιτικός που άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της εκπαίδευσης, ως Υπουργός Παιδείας. Εκφράζω στη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη και στην οικογένειά του την εκτίμησή μου και τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια», αναφέρει ο κ. Φίλης.

Και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «υπήρξε διακεκριμένος Έλληνας πολιτικός και υπέρμαχος των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού».

Ο Γεράσιμος Αρσένης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διετέλεσε με επιτυχία επί σειρά ετών στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Παιδείας και Οικονομικών. Και από τα τρία υπουργεία, όπου υπηρέτησε, προστίθεται ότι «πρωτοστάτησε για την περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών Ελλάδας - Κύπρου και για τη συνεργασία των δύο χωρών στο εξωτερικό σε όλα τα επίπεδα».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Ελληνική Κυβέρνηση, στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, στον ελληνικό λαό και στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταλήγει η ανακοίνωση.