Μουσική διαμαρτυρία επιστημόνων για το ασφαλιστικό

Την κατηγορηματική και  σταθερή αντίδρασή  τους  "για την ψευδεπίγραφη ασφαλιστική μεταρρύθμιση" δήλωσαν κατά τη διάρκεια μουσικής διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας οι επιστημονικοί φορείς. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με ενότητα και αποφασιστικότητα:

-   Εμμένουμε στη θέση μας. Το σχέδιο αυτό διακατέχεται από φοροεισπρακτικές λογικές. Εξυπηρετεί σκοπούς που δεν συνάδουν με την κοινωνική ασφάλιση. Το προτεινόμενο σύστημα είναι ατελές και αναξιόπιστο. Είναι μη βιώσιμο. Είναι κατάφωρα δημευτικό του εισοδήματός μας. Μας στερεί το δικαίωμα στην άσκηση του επαγγέλματός μας. Στην αξιοπρεπή διαβίωση. Στην ανάπτυξη. 

-   Εμμένουμε στο αίτημά μας. Ζητάμε την απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης. Η άρνηση της κυβέρνησης να μας χορηγήσει ποσοτικοποιημένα στοιχεία και ειδικές αναλογιστικές μελέτες ακυρώνει κάθε δυνατότητα πραγματικού διαλόγου. Οι αντίθετες εξαγγελίες της συνιστούν απροκάλυπτο εμπαιγμό. Υποδηλώνουν έλλειψη σεβασμού στους όρους του διαλόγου. Έλλειψη σεβασμού στο λειτούργημά μας. Δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατία. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

 -   Διεκδικούμε το αυτονόητο: Το θεσμικό μας δικαίωμα στην συμμετοχή για τη διαμόρφωση ενός δικαίου και ορθολογικού ασφαλιστικού συστήματος. Που θα τηρεί τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής ασφάλισης. Που θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και μελέτες. Που θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα και τις προκλήσεις της. Που θα συνεκτιμά την απασχόληση και την ανάπτυξη.

 Και ο πρόεδρος της Ολομέλειας κατέληξε: «Συνεχίζουμε δυναμικά και υπεύθυνα. Όλοι μαζί. Με πίστη  στις αξίες μας και στο κράτος δικαίου. Όρθιοι. Για την επαγγελματική μας υπόσταση. Την αξιοπρέπειά μας. Τη ζωή μας». 

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κ. Κόλλιας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του Επιμελητηρίου να απέχουν τα μέλη του από την σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθ. Κατσίκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος.

 Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχαν οι δύο χορωδίες του ΔΣΑ, η Ιστορική Χορωδία του Συλλόγου και η πολυφωνική Χορωδία Harmonia Juris, καθώς και οι γνωστοί καλλιτέχνες Δημ. Κοντογιάννης, Σοφία Παπάζογλου και Ζωή Παπαδοπούλου.