Παρέλαση των τρακτέρ στο Κέντρο της Αθήνας το απόγευμα!

Έγινε αποδεκτή μετά από διαπραγματεύσεις η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε σε όσα μπλόκα που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους. Πάντως, οι εκπρόσωποι των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας - όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.
 
Οπότε, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.  

Οι αγρότες είχαν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου έγινε προσυγκέντρωση και μετά πήγαν στο Σύνταγμα, όπου ξεκίνησαν να στήνουν σκηνές.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.

Ενάντιο στο Ασφαλιστικό θα διαμαρτυρηθούν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι καθώς συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει δηλώσει και η ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος από γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αύριο Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν ανεξέλεγκτα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.