Συντρίμμια στο σημείο που αγνοείται το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με την τύχη ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα, ενώ λίγο πριν τις 8 το πρωί η κρατική τηλεόραση και το Mega μετέδωσαν ότι βρέθηκαν συντρίμμια.

Είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Στην περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό του πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση φέρεται να εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Μάλιστα από το Πεντάγωνο επικοινώνησαν με την κάτοικο τoυ νησιού ζητώντας της βοήθεια.

Η κάτοικος της Κινάρου δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει ή δει κάτι σχετικά το ελικόπτερο.

Η Eιρήνη Κατσοτούρχη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι έχει επικοινωνήσει μαζί της επανειλημμένως το Πεντάγωνο μαζί της κι ότι θα μεταβεί σε χαράδρα του νησιού, για να δει αν υπάρχει κάποιο σημάδι του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».