Το 2017 το πρώτο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα – Πού θα είναι

Μέσα στο 2017 αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε προκήρυξη αναζητώντας χώρο προς ενοικίαση ή αγορά, προκειμένου να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, ο χώρος πρέπει να είναι εντός του λεκανοπεδίου Αττικής με έκταση από  δύο έως τέσσερα στρέμματα. Η προκήρυξη είχε ημερομηνία λήξης την 24η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 20 προτάσεις έχουν κατατεθεί στο δήμο Αθηναίων για χώρους που θα μπορούσε να γίνει το αποτεφρωτήριο. Σύμφωνα με το aftodioikisi, 4 από τους χώρους αυτούς είναι μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, υπεύθυνη για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου, θα εξετάσει μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα Αντώνη Αλακιώτη, μία προς μία τις περιπτώσεις, ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη για τον δήμο και τους πολίτες.